Пишні і повітряні оладки, як у бабусі
Пропонуємо вам приготувати товстенькі оладки, як у бабусі. Вони виходять ніжні і апетитні. Чудово підійдуть до сніданку, подавати можна зі сметаною, соусом або варенням.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти
- пшеничне борошно – 500 гр
- молоко – 250 мл
- вода – 250 мл
- куряче яйце – 1 шт
- сухі дріжджі – 7 гр
- сіль – 1 ч.л
- цукор – 2 ст.л
- рослинна олія
Поетапний процес приготування оладок
У миску просіваємо борошно, додаємо дріжджі і перемішуємо ложкою.
У чашку вливаємо молоко і воду, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.
В сухій суміші робимо поглиблення, вливаємо молоко і вбиваємо куряче яйце. Замішуємо тісто за допомогою віночка.
Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на 1 годину.
Через відведений час можна починати смажити оладки. Якщо у вас є трохи вільного часу, то тісто можна перемішати і залишити ще на 20-30 хвилин під плівкою.
У сковороду наливаємо рослинну олію і кладемо ложкою тісто. Щоб тісто не прилипало до ложки занурюємо її в рослинну олію. Смажимо оладки на розігрітій сковороді з двох сторін до рум’яного стану. Важливо! Тісто не перемішуємо, просто беремо ложкою тісто і кладемо на сковороду.
Такі оладки виходять дуже ніжні, смачні і пишні. Вони обов’язково сподобаються кожному у вашій родині. Готуються дуже просто, вимагають трохи більше вашого часу, але повірте, вони варті того.