Пишні і повітряні оладки, як у бабусі

Пропонуємо вам приготувати товстенькі оладки, як у бабусі. Вони виходять ніжні і апетитні. Чудово підійдуть до сніданку, подавати можна зі сметаною, соусом або варенням.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти

  • пшеничне борошно – 500 гр
  • молоко – 250 мл
  • вода – 250 мл
  • куряче яйце – 1 шт
  • сухі дріжджі – 7 гр
  • сіль – 1 ч.л
  • цукор – 2 ст.л
  • рослинна олія

Поетапний процес приготування оладок

У миску просіваємо борошно, додаємо дріжджі і перемішуємо ложкою.

У чашку вливаємо молоко і воду, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.

В сухій суміші робимо поглиблення, вливаємо молоко і вбиваємо куряче яйце. Замішуємо тісто за допомогою віночка.
Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на 1 годину.

Через відведений час можна починати смажити оладки. Якщо у вас є трохи вільного часу, то тісто можна перемішати і залишити ще на 20-30 хвилин під плівкою.

У сковороду наливаємо рослинну олію і кладемо ложкою тісто. Щоб тісто не прилипало до ложки занурюємо її в рослинну олію. Смажимо оладки на розігрітій сковороді з двох сторін до рум’яного стану. Важливо! Тісто не перемішуємо, просто беремо ложкою тісто і кладемо на сковороду.

Такі оладки виходять дуже ніжні, смачні і пишні. Вони обов’язково сподобаються кожному у вашій родині. Готуються дуже просто, вимагають трохи більше вашого часу, але повірте, вони варті того.