Пишні і смачні сирні пончики без масла і дріжджів. Готуємо в духовці
Багато людей люблять пончики, але намагаються їх дуже рідко готувати, оскільки вони шкідливі і калорійні. Але є рецепт, завдяки якому ви зможете балувати себе цією смакотою набагато частіше. І все тому, що готуються вони без масла і дріжджів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Вам будуть потрібні такі продукти:
- 220 г борошна;
- 250 г сиру, найкраще домашнього;
- одна ст. л. сметани;
- одна дрібка солі;
- одне яйце;
- одна ч. л. ванільного цукру;
- одна ст. л. олії соняшникової;
- одна ч. л. пекарського порошку;
- за бажанням повидло і цукрова пудра.
Переходимо до процесу приготування пончиків
Яйце розбити в глибокий посуд, додати дрібку солі, всипати ванільний цукор і розмішати. Потім додати сметану, сир і ретельно все змішати за допомогою віночка до однорідного стану.
Після цього всипати дві ст. л. борошна, пекарський порошок і ще раз перемішати.
Далі частинами всипати решту борошна і вимісити гладке, м’яке і не липнуче до рук тісто.
Скачати тісто в джгут і порізати на 12 однакових шматків.
Всі шматки округлити до форми кулі. Вирізати в центрі заготовки отвір за допомогою кондитерської насадки.
Деко вистелити пекарним папером і викласти на нього пончики. Змастити їх молоком теплого стану.
Духовку включити на 180 ° і після того, як нагріється, помістити пончики приблизно на півгодини.
Готові пончики, якщо хочете, посипте пудрою і наповніть повидлом. Смачного!