Пишні кислі оладки на дріжджах

Немає нічого смачнішого на швидку руку, ніж кислі оладки на дріжджах. Така страва підійде однаково добре як для сніданку, так і для полудня. Особливо якщо подавати їх з варенням, згущеним молоком.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Декілька порад

  • борошна може бути більше або менше – важливо стежити за консистенцією;
  • рідина для розведення дріжджів не повинна бути вище 40 градусів;
  • якщо потрібні хрусткі млинці, олії можна додавати побільше, а для більш корисної страви досить буде лише змастити дно сковорідки.

Необхідні продукти:

  • 250 мілілітрів молока
  • 6 грам сухих дріжджів
  • 1 столова ложка цукру
  • 260 грам борошна
  • 70 мілілітрів соняшникової олії
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Готуємо всі компоненти. Важливо, щоб вони були однією температури, тому дістаємо молоко з холодильника заздалегідь. Також беремо якомога більш жирне молоко для ситості страви, і пшеничну білу муку першого сорту.

2. Далі змішуємо сухі інгредієнти. Борошно просіваємо, щоб оладки були не тільки пишними, але і повітряними, а після цього додаємо в неї цукор і дріжджі.

3. Нарешті, додаємо сіль, молоко і все це разом перемішуємо аж до однорідного стану (виходить суміш, близька до густої сметани).

4. Суміш залишаємо на 15 хвилин, а після цього додаємо одну велику ложку олії (олія ще має залишитися для змащування сковорідки).

5. Ставимо сковорідку і наливаємо олію. Кладемо ложкою тісто і обсмажуємо оладки з двох боків до рум’яної скоринки по 2-3 хвилини.

6. Готові оладки перекладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною, джемом або згущеним молоком.

Не вдається скопіювати.