Пишні, соковиті біляші. Знайшла правильний рецепт багато років назад!
Цей простий рецепт допоможе приготувати дуже пишні біляші, які довго залишаються свіжими і м’якими.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 500 г;
- дріжджі, 1.5 ч.л;
- масло вершкове, 50 г;
- олія соняшникова, 10 г;
- цукор, 0.5 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- молоко, 320 мл.
Для приготування фаршу візьміть:
- фарш будь-який, 300 г;
- цибуля, 300 г;
- сіль, 0.5 ч.л;
- перець, 1 ч.л;
- олія соняшникова.
Процес приготування біляшів
Борошно просіваємо і з’єднуємо з сіллю, цукром і дріжджами, 1 ст.л олії і м’якого вершкового масла. Вимішуємо масу до однорідності і заливаємо теплим молоком.
Вимішуємо тісто до тих пір, поки маса не стане м’якою і не перестане липнути до рук.
Накриваємо тісто і ставимо в тепле місце на 2 години.
Фарш з’єднуємо з дрібно нарізаною цибулею, спеціями, сіллю.
Викладаємо тісто на посипаний борошном стіл, відокремлюємо шматочок і розтягуємо руками (качалкою не користуватися) в коржик. Викладаємо начинку, збираємо мішечок і защипуємо краї.
Обсмажуємо на розігрітій олії до рум’яності.