Рецепт борщової заправки на зиму

Дуже зручно взимку – баночку маленьку відкрив – і борщик за півгодини готовий! Можна вегетаріанський, можна на бульйоні, можна на тушонку – взагалі хвилинна справа!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

  • буряк 3 кг;
  • морква 1 кг;
  • цибуля ріпчаста 1 кг;
  • перець солодкий 1 кг;
  • помідори 1 кг;
  • 1 стакан цукру;
  • 3 ст. л. солі;
  • 1 стакан рослинного масла;
  • 125 мл (половина тонкого склянки) оцту 9%.

Виходить: близько 12 банок по 0,5 л

Приготування

Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:

– цибулю порізати напів-або чверть-кільцями.

– буряк натерти на крупній тертці (можна і на корейський лад).

– так само натерти і морква.

– перець порізати тонкою соломкою.

– помідори напів-кружечками.

Додати сіль, цукор, оцет, масло. Все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин,

розкласти гарячим в стерильні банки і закатати.

Взимку просто варите бульйон, заправляєте капустою, картоплею (я варю без неї), трохи проварюєте і відправляєте вміст баночки, хвилин через 7-10 борщик готовий! В кінці можна додати рубаний часничок прямо в каструльку і в тарілку побільше зелені і сметанка для бажаючих.

Смачного!