Рецепт для ледачих. Готуємо баклажани, як в ресторані: дешево і смачно

Запечені баклажани в духовці з різними ароматними соусами, допомагають урізноманітнити меню харчування і стануть джерелом корисних речовин.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 4 шт;
  • сметана, 2 ст.л;
  • томатна паста, 1 ст.л;
  • сіль, цукор і перець за смаком;
  • цибуля, 1 шт.

Для другого соусу необхідно :

  • сметана, 2 ст.л;
  • томатна паста, 1 ст.л;
  • часник, зелень, сіль і цукор за смаком.

Процес приготування

Баклажани ріжемо на дві частини і запікаємо в духовці до готовності. Охолоджуємо і очищаємо від шкірки.

Ріжемо баклажани шматочками і трохи присолюємо.

Частину овочів поливаємо одним соусом, частина – другим.

Для першого соусу цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо її на олії.

Додаємо сметану і томатну пасту, сіль і цукор за смаком, перемішуємо.

Додаємо тертий часник і доводимо до кипіння. Все, соус готовий.

Для другого соусу також змішуємо сметану з томатною пастою і часником, кропом, цукром і соєвим соусом. Якщо соєвий соус не любите, тоді просто соліть. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити, охолодити.

В якості оригінальної добавки, зверху до баклажанів можна додати часточки томатів, посипати зеленню і тертим на дрібній тертці сиром.