Рецепт для любителів овочевих страв: кабачки з помідором і сиром в духовці
Кабачки, помідори, солодкий перець під сиром – справжня смакота, яка не створить тяжкості в вашому шлунку. Страва виходить неймовірно смачною і корисною. Навіть ті, хто не любить запечені овочі, їстимуть цю чудову страву.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти, які потрібні:
- 200-250 г кабачків;
- один великий або два середніх помідора;
- один солодкий перець;
- 2,5 ст. л. молока;
- 20 г сметани;
- одне яйце;
- 25-30 г сиру твердого;
- сіль, приправи, чорний перчик на ваш смак.
Переходимо до процесу приготування:
Миємо та ріжемо кабачок кружечками, товщина яких повинна бути пів сантиметра. Можете шкірку зрізати, якщо вона вам не подобається.
Перець очищаємо від насіння і ріжемо на кружки. Також нарізаємо помідори.
Беремо форму і викладаємо чергуючи овочі в вертикальному положенні.
Солимо, перчимо, посипаємо приправами і змащуємо сметаною.
Яйце розбиваємо в миску, вливаємо молоко, злегка солимо, перчимо і збиваємо за допомогою вилки.
Сир дрібненько натираємо і посипаємо ним зверху овочі. Заливаємо збитою сумішшю.
Духовку не забуваємо заздалегідь включити на 180 °. Розміщуємо в нагріту духовку овочі і запікаємо їх приблизно 35 хвилин.
Подаємо гарячими зі сметаною або будь-яким іншим соусом.
Таку овочеву страву не соромно навіть подати гостям. Смак незабутній, а зовнішній вигляд прекрасний!