Рецепт дня: рум’яні оладки з яблуками на кефірі
Літо – сезон фруктів, особливо багатий на яблука. Якщо вам набридли звичайні оладки, тоді цей рецепт саме для вас!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Додайте в тісто трохи яблук, і тоді ваше блюдо заграє новими смаковими фарбами: оладки стануть більш ніжними і ароматними. Плюс цієї страви не тільки в доступності інгредієнтів, але й у швидкості приготування. І так, що ж нам знадобиться:
Інгредієнти
- Яблуко – 1 шт
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Сіль – 0,25 ч. ложки
- Кефір – 1,5 склянки
- Борошно – 0,5 склянки
- Сода – 0,5 ч. л.
- Олія соняшникова 100 мл

Спосіб приготування
1. Влийте в миску кефір. Додайте до нього яйця. За допомогою кулінарного віничка збийте вміст миски.
2. Додайте до тіста соду, сіль, цукор і борошно. Збийте віничком до однорідності. Слідкуйте за тим, щоб не утворилися грудки тіста.
3. Натріть на дрібній тертці яблуко. Додайте до тіста і рівномірно розподіліть, скориставшись ложкою.
4. Розігрійте сковороду, влийте в неї соняшникову олію, з допомогою ложки виливайте оладки.
5. Обсмажуйте оладки з яблуками на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку.
Оладки з яблуками на кефірі готові. Приємного апетиту вам і вашим рідним!