Рецепт домашнього лавашу
З лаваша можна вигадати багато швидких страв, тому пропонужмо Вам приготувати домашній лаваш замість магазинного!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Складові
- 1 ч.л сухих дріжджів (можна без них)
- 1 ч.л солі
- 0.5 ч.л цукру
- 1 ст.л. олії
- 1 склянка теплої води
- 3 склянки борошна
приготування
Замісити тісто, воно виходить м’яке, приємне і еластичне. Розділити на 20-16 кульок. Все залежить від діаметра сковороди. Накрити клейонкою і дати відпочити тісту 20 хвилин.
Розкачати тонкий корж і потім ще розтягнути в руках якомога тонше, у мене вони прозорі майже. Обсмажити на добре розігрітій сковорідці без жиру по кілька секунд з кожної сторони.
Зняти на заздалегідь підготовлену поверхню і добре побризкати ще гарячий виріб водою. Накрити клейонкою, і так поступати з кожним коржиком. Водою бризкати обов’язково, інакше вони будуть сухі і не еластичні. Спробуйте, не пошкодуєте. А далі все інше на ваш смак.
Смачного!