Рецепт дріжджового тіста для біляшів, пиріжків, піци і пончиків
Завдяки даному рецепту ви зможете приготувати найсмачніші, хрусткі зовні і м’які всередині смажені пиріжки. Крім пиріжків з такого дріжджового тіста можна приготувати біляші, основу для піци, пончики.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для тіста потрібно взяти:
- 300 мл води теплого стану;
- 7 г дріжджів;
- 450 г борошна;
- Одну чайну ложку солі;
- Пів чайної ложки цукру;
- Дві стол. ложки олії соняшникової.
Для начинки потрібно взяти:
- Дві цибулини побільше;
- 400 г вареної печінки;
- Одну морквину;
- По одній чайній ложки солі і перцю.
Приступаємо до процесу приготування
Візьміть об’ємну посудину і насипте в неї все сухі інгредієнти для тіста, крім борошна. Залийте їх водою теплого стану і перемішайте.
Тепер поступово всипати борошно і вимішують тісто. Останнім влийте олію і ретельно вимісіть.
Тісто закрийте плівкою і нехай стоїть півгодини.
В цей час займіться начинкою. Варену печінку перекрутіть за допомогою м’ясорубки, а після обсмажте хвилин 10-15 на вогні середньої інтенсивності.
Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть і обсмажте їх окремо до готового стану, а потім з’єднайте з печінкою.
У суміш всипте сіль, перець і перемішайте.
Робочу поверхню покрийте олією і викладіть на неї тісто, розділіть його на десять рівного розміру шматків.
Кожен шматок розтягніть руками і на середину покладіть начинку. З’єднайте краї, защипнувши їх.
Налийте в сковорідку олію, нагрійте і посмажте пиріжки на вогні середньої інтенсивності до золотистого кольору.