Рецепт дуже ніжних трубочок зі збитими вершками, які довго будуть залишатися свіжими та смачними
І якщо у вас немає вафельниці, як у мене… І якщо у вас немає металевих трубочок… спробуйте такий варіант!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Рецепт розповіла найома і я вирішила спробувати зробити, тому що, ну дуже давно хотілося трубочок…
Якщо чесно, не думала що вийдуть. Мені уявлялося, що тісто буде прилипати до деко чи ще щось…
Але, на мій подив і радість, все пройшло легко та просто!
Ось рецепт за яким я готувала:
На 1 1/4 склянки борошна – 2 яйця, 250 г цукрової пудри, 1/4 склянки молока, 1 склянку густих вершків, 50 г фісташок або мигдалю, 1/4 порошку ваніліну.”
“В каструлю вбити яйця, всипати 200 г цукрової пудри і покласти ванілін. Все це добре розтерти до утворення однорідної гладкої маси. Потім у каструлю всипати борошно, розмішати і отримане тісто розвести молоком.
На підігрітий залізний лист, злегка змащений шматком воску, столовою ложкою розкласти тісто і розрівняти, щоб вийшли тонкі невеликі млинці, після чого поставити в гарячу духову шафу. Як тільки краї млинчиків зарум’яняться, треба, не виймаючи весь аркуш із шафи, знімати їх по одному і загортати у вигляді трубочок.
Фісташки або мигдаль обшпарити окропом, очистити від шкірки і дрібно порубати. Вершки збити до утворення густої піни і перемішати з цукровою пудрою і ваніліном. Трубочки наповнити збитими вершками, укласти на блюдо, зверху посипати цукровою пудрою, а вершки фісташками.
Я подрібнила фундук і посипала, хоча краще прям брати трубочку і вмочати в горішки (пізніше я стала робити так, мені так більше сподобалося).
Ось і все! Смачненькі трубочки готові!
Але хочу додати, що зі збитими вершками краще наповнювати перед самим вживанням, інакше трубочки розм’якнуть. Якщо вам потрібно тривале зберігання, то найкраще їх наповнити швейцарським безе…
Такі трубочки можна зберігати в холодильнику так і просто на столі. Від цього безе вони ніколи не розмокнуть……і довго будуть залишатися свіжими і такими ж смачними! Приємного чаювання!