Рецепт дуже смачного лечо із буряка на зиму

А ви коли-небудь готували лечо з бурака? Якщо ні тоді пропонуємо вашій увазі рецепт приготування смачного лечо із буряка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

  • 4 кг буряків;
  • 1,5 кг помідорів;
  • по 500 г цибулі і перцю;
  • 0,5 л раст. масло;
  • 1 ст. 9% оцту;
  • 150 г часнику;
  • стручок гіркого перцю;
  • 2 ст.л солі;
  • 1 ст.л цукру.

Приготування

Буряк натерти на тертці, віджати сік. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити. Додати до буряка. Помідори і гіркий перець пропустити через м’ясорубку, з’єднати з буряком. Поставити на малий вогонь. додати сіль, цукор і масло, що залишилося.

Періодично помішуючи, варити під кришкою 30 хв.

Солодкий перець нарізати соломкою, часник натерти на дрібній тертці. додати до буряка, тушкувати 15 хв. за 5 хв до готовності влити оцет.

Розкласти в стерилізовані банки, закатати, перевернути і укутати на добу.

Смачного!