Рецепт дуже смачного салату із баклажанів з часником

Хочемо поділитися з вами рецептом приготування смачного салату з баклажанів на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

Інгредієнти на 5 банок по 0,5 літра

  • синенькі – 2 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • часник – 2 головки;
  • майонез – 200 гр;
  • оцет 9% – півтори столових ложки;
  • рафінована рослинна олія – 150 грам

Приготування

Баклажани очищаємо від плодоніжки і не зрізаючи шкурки нарізаємо кубиками, потім присипаємо сіллю і залишаємо на 2 години.

Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла.

Часник дрібно рубаємо.

Відстояні баклажани промиваємо під струменем води від солі і виділеної гіркоти, обсушуємо злегка.

Обсмажуємо баклажани порціями і викладаємо в глибокий посуд, пересипаючи рубаним часником.

Майонез змішуємо з оцтом і заправляємо баклажани і цибулю, солимо до смаку.

Викладаємо суміш в підготовлений посуд, накриваємо кришками, ставимо на водяну баню для стерилізації на 30 хвилин.

Потім закочуємо і перевертаємо, накриваємо ковдрою.

Зберігаємо в зручному місці.

Смачного!