Рецепт дуже смачної паски. Він мене виручає вже цілих 15 років!
Сьогодні хочу навчити Вас як спекти найсмачнішу паску. Це мій найулюбленіший і перевірений багаторічною практикою рецепт. Він мене виручає вже цілих 15 років. Хоча, щороку, крім такої паски я пробую нові рецепти, але вони все одно не зрівняються з цим. Паски виходять легкі, повітряні, ароматні і несуть в собі частинку святого свята.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Продукти:
- Борошно – 1 кілограм
- Вершки – 300 грам
- Цукор – 200 грам
- Вершкове масло – 200 грам
- Яйце – 4 одиниці
- Жовток – 4 одиниці
- Тепла вода – 1/3 склянки
- Сухі дріжджі – 50 грам
- Панірувальні сухарі
Дріжджі заливаємо водою і кладемо до них 5 грам цукру. Розтопимо вершкове масло. Вершки нагріваємо. В емальованому посуді змішуємо борошно, масло і вершки. Коли суміш охолоне, вливаємо дріжджі. Вбиваємо яйце і перемішуємо. Потім накриваємо миску чистим кухонним
рушником і ставимо тісто в тепле місце, щоб воно досить піднялося.
Збиваємо між собою 2 яйця, 4 жовтки і цукор. Коли тісто зійде, додамо до нього збиті яйця і підігріваємо його на водяній бані.
Замочимо у воді родзинки. Потім додаємо їх до тіста. Потім кладемо сіль і борошно в такій кількості, щоб тісто не було аж надто густим.
Тісто вимішуємо за допомогою міксера або кухонного комбайна. Знову його накриваємо і залишаємо в теплому місці на пару годин.
Готове тісто ділимо на рівні частини і розкладаємо по формах. Після цього паски повинні ще трохи постояти в теплому місці. Перед відправкою в духовку, змащуємо їх яйцем і запікаємо 1 годину при 180 градусах.
Витягуємо паски з форми після повного охолодження. Верх можна прикрасити на свій смак.