Рецепт дуже смачної страва з кабачків, можна сказати одна з найсмачніших

Так, знаємо… у цієї лазаньї немає нічого спільного зі справжньою лазаньєю, але запевняємо Вас, це дуже смачна страва з кабачків, можна сказати одна з найсмачніших.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3шт
  • Фарш – 400 г
  • Цибуля – 2-3шт (200г)
  • Помідори – 3шт
  • Томатна паста – 1ст.л
  • Сіль – 1ч.л або до смаку
  • Цукор – 1/4ч.л
  • Часник – 2 зуб
  • Суміш перців – 1/2ч.л
  • Прованські трави – 1ч.л

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Спочатку підготуємо фарш, нам знадобиться гострий ніж, м’ясо поріжемо і перекрутимо на м’ясорубці, нам знадобиться 400 грам фаршу, якщо у Вас фарш вже готовий, цей етап упускаємо, ми сьогодні робили фарш так, просто розкладаємо його по пакетах, за вагою приблизно кг. Деякі пакетики поділяємо по 500 грамів, щоб зручно було розморожувати потрібну кількість фаршу.

Займемося помідорами, потрібно їх очистити від шкірки, найпростіший варіант це закип’ятити воду в каструлі, опустити помідори на 2 хвилини, тепер перекласти в холодну воду. Робимо надріз і прибираємо шкірку. Ріжемо помідори з кубиками. Цибулю очистимо і поріжемо кубиками, за вагою грам 200. Кабачки краще брати молоденькі, поріжемо тонкими пластинками.

На цьому підготовка закінчилася, приступаємо до приготування.

Беремо глибоку сковороду, наливаємо олію, кладемо цибулю і смажимо її до м’якості, як почне золотитись, додаємо до неї помідори і продовжуємо гасити хвилини 3. Тепер додаємо фарш і смажимо до готовності фаршу хвилин 7, додаємо сіль 1 год л, суміш перців, прованські трави , часник 2 зубчики, пропустимо через прес для часнику, томатну пасту 1ст л і продовжуємо гасити ще пару хвилин. В кінці для балансу смаку додамо щіпку цукру. Якщо у Вас вийшла густувато, можна додати трохи води. Знімаємо з вогню. Одночасно на іншій сковороді обсмажуємо кабачки. Просто наливаємо трохи олії та обсмажуємо кабачки, солити кабачки на даному етапі не потрібно. До речі, хто хоче більш дієтичний варіант, можна кабачки приварити у воді або запекти в духовці.

Беремо відповідний лист, Змащуємо вершковим маслом, кладемо шар кабачків, тепер кладемо фарш посипаємо тертим сиром укладаємо шар кабачків далі шар фаршу, сир і так чергуємо. Кабачки можна підсолити трохи. Зверху посипаємо сиром і ставимо у розігріту духовку та запікаємо при 180 градусах 20 хвилин. Лазання з кабачків готова, подаємо її з запалу з жару до столу. Вона добре ріжеться і тримає форму, смак дивовижний. У мене тато не любитель кабачків, але добавку попросив.