Рецепт дивовижних рогаликів «Хвилинка»
Такі рогалики виходять одночасно і хрусткі, і дуже м’які. А різноманітність начинки кожен раз.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Продукти для тіста:
- Борошно – скільки візьме тісто
- Сметана – 200 грам
- Вершкове масло – 250 грам
- Сода – ½ чайної ложки
- Продукти для начинки:
- цукор, грецькі горіхи і мак.
До двох склянок борошна додамо нарізане невеликими шматочками масло. Руками перетираємо все в крихту. Потім кладемо сметану, соду і ще 200 грам борошна. Тісто має вийти щільним, як на пельмені. Тепер потрібно перекласти його в холодильник на півгодини.
Макова начинка: мак перемелює в кавомолці, потім додаємо трохи гарячої води. Даємо суміші настоятися протягом 10 хвилин. Потім додаємо цукор і перемішуємо. Кількість цукру Ви розраховуєте самі.
Горіхова начинка: Подрібніть грецькі горіхи. Я це роблю звичайною качалкою. Потім додаємо цукор і перемішуємо.
Після того, як дістанете тісто з холодильника, ще раз його обімніть і розкачайте максимально тонко. Поділіть тісто на трикутники.
Начинку викладаємо на широкий край і звертаємо рогалик.
Випікаємо рогалики при 180 градусах і не довше 15 хвилин, щоб їх не пересушити.
Готовий, ще теплий, виріб посипаємо цукровою пудрою.
В якості начинки можна також використовувати різне повидло або джеми, сухофрукти. Дуже смачно буде з меленою корицею і сиром.