Рецепт гідний вашої уваги – маринований перець на зиму

Дуже смачний рецепт болгарського перцю, який взимку підійде до будь-який страв.

Рецепт маринованого домашнього перцю у мене давно. Готую кожен рік, приблизно 40-50 однолітрових банок. Насолоджуємося смачними маринованими перцями всю зиму, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • солодкий перець – 7 кг
  • кінза, зелень селери 200 г
  • часник – 1 головка
  • перець горошком – 10 штук
  • лавровий лист

Маринад:

  • соняшникова рафінована олія – 0,5 л
  • вода – 0,5 л
  • оцет 9% – 100 мл
  • сіль – 3 ст. л
  • цукор – 100 г

Рецепт маринованих перців:

Перець чистимо від насіння, ріжемо навпіл, можна на 4 частини.

Зелень подрібніть, часник наріжте пластинками. Для маринаду змішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння.
Бланшируйте перець в маринаді протягом 5 хвилин.

Гарячий перець розкладіть по стерилізованим банкам, пересипаючи зеленню і часником, залийте маринадом.
Наповнені банки стерилізуємо в каструлі.

На дно каструлі обов’язково покладіть серветку з тканини.

З моменту закипання води в каструлі стерилізуйте перець 20 хвилин (літрові баночки). Закрийте кришками.
Укутайте в ковдру, на добу.

Приємного апетиту!