Рецепт “Горішків зі згущонко” з маминого зошита. Дуже смачні одразу дитинство згадується
Сьогодні ділимося з вами рецептом печива “Горішки зі згущонкою”. До речі, рецепт такого тіста для горішок я взяла колись у мами з кулінарного зошита, з того часу печу тільки так. Щоправда замінила соду на розпушувач, а маргарин на олію. Таке пісочне тісто, в готовому вигляді, виходить розсипчасте і в той же час м’яке.
Інгредієнти:
- масло вершкове – 200г
- цукор – 120г
- розпушувач – 1 ч.л.
- борошно – 400-450г
- ванілін – за смаком
- сіль – 1/3ч.л.
Для начинки:
- варене згущене молоко – 1-1,5 б
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У миску кладемо 200 г вершкового масла, додаємо 120 г цукру, ванілін, сіль 1/3ч.л. збиваємо міксером, можна вінчиком.
Тепер додаємо 2 яйця і все збиваємо до однорідності. Відміряємо 400 г борошна і додамо 1ч.л. розпушувача, перемішаємо.
Додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто, можливо знадобиться ще борошна, нам сьогодні потрібно додатково ще грам 20. Тісто виходить еластичне, до рук не липне.
Відрізаємо частину тіста, формуємо ковбаску та ножем розрізаємо на частини. Тепер катаємо колобочки. Вага колобочків для моєї ліщини 7-8 грам. Ми відразу робимо всі заготовки, тому що печуться вони швидко.
Печемо шкаралупки ми в мультипекарі. Кладемо колобки та закриваємо, печемо до золотистого кольору. Якщо потрібно шкаралупки підрівнюємо ножем і начиняємо вареним згущеним молоком, іноді в згущене молоко додаємо порубаний арахіс або крихту від горіхів.