Рецепт хрустких, дитячих, маринованих огірочків без оцту

Дітям теж хочеться похрумтіти огірочком з банки, так дорослі не дають: шкідливо, небезпечно – вони ж мариновані! Вихід – замінити велику кількість оцту невеликою кількістю лимонної кислоти. Так само смачно, апетитно, але безпечно. Нехай хрумтять із задоволенням!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Приготування

на 3-х літрову банку:

  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • лимонна кислота – 1,5 чайні ложки.

Не проблема, якщо банки великого обсягу ні діти, ні вся родина не осилять. Значить, беремо 3 банки, але літрові!

На дно чисто вимитих банок кладемо ароматні приправи:

  • 2 листочка смородини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 лавровий листок;
  • 1 парасольку кропу;
  • 2-3 горошини чорного перцю.

Щільно укладаємо огірочки і заливаємо окропом. Ми залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду, доводимо до кипіння і знову заливаємо огірки на 15 хвилин.

Тепер зі злитої води варимо маринад: кладемо сіль, цукор, лимонну кислоту; як закипить – заповнюємо маринадом банки доверху.

Закатуємо прокип’яченими залізними кришками.

Перевертаємо банки кришками вниз, вкутуємо. Коли повністю охолонуть, прибираємо в комору і чекаємо зиму, щоб спокійно, пригостити дітвору “дитячими” огірочками!

Смачного!

Не вдається скопіювати.