Рецепт хрустких маринованих огірків з кетчупом чилі. І ніякої стерилізації!
Такі огірочки стануть прекрасною закускою на будь-якому столі. Вони хрусткі, гостренькі і пікантні, порадують всіх!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Які інгредієнти потрібні:
- 3,5 кг огірків;
- Вісім ст. л. кетчупу чилі;
- Півтора літра води;
- 100 г цукру;
- Дві ст. л. солі;
- 100 мл 9% -ого оцту;
Які спеції потрібні на одну банку об’ємом 1 літр:
- П’ять горошин чорного перцю;
- Чотири зубці часнику;
- Два лаврових листочка;
- Дві горошини запашного перцю;
- Хрін, кріп, петрушка на ваш смак.
Приступаємо до приготування
Огірки миємо, складаємо в тазик, наливаємо воду, щоб вона покрила повністю овочі і залишаємо на п’ять годин.
Стерилізуємо банки будь-яким звичним для вас методом.
У кожну банку закладаємо всі спеції, перераховані вище. Тепер потрібно укласти огірочки.
Для маринаду кип’ятимо воду і всипаємо сіль, цукор, додаємо кетчуп, як прокипить 10 хвилин, влити оцет.
Кришки, якими будете закривати банки, потрібно обшпарити кип’ятком.
Киплячим маринадом залити огірочки і відразу ж закатати.
Ємності необхідно перевернути, укутати і залишити охолоджуватись.
Без стерилізації огірочки виходять дуже хрусткими, а гострий кетчуп надає їм гостроти.
Зберігати консервацію потрібно в прохолодному місці.