Рецепт хрустких огірочків на зиму
Пропонуємо вам приготувати огірочки за цим рецептом вони виходять хрусткими і дуже смачні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Склад:
- огірки – 2 кг;
- кріп (парасольки) – 2 шт;
- листя чорної смородини – 5 шт;
- листя вишні – 4 шт,
- червоний гіркий перець-стручок – 2 шт;
- часник – 3 часточки;
- хрін (корінь) – 30 г;
- перець горошком – 10 шт;
- сіль – 75 г;
- горілка – 50 г;
- вода – 1,5 л.
Спосіб приготування
Свіжі зелені огірки ретельно миємо, обпарюємо окропом і відразу ж – в дуже холодну воду. Замочуємо 3 години.
Потім компактно укладаємо огірки в трилітрову банку, перекладаючи листям, кропом, часником і горошком.
Заливаємо приготованим холодним розсолом (50 г солі на 1 л води). Додаємо 2 столові ложки горілки і щільно закриваємо банку поліетиленовою кришкою.
Огірки, засолені козачим способом слід відразу поставити в льох або холодильник.
Огірки зберігають чарівний зелений колір, набувають неповторний смак і дуже добре зберігаються.