Рецепт консервації на зиму. Овочеве асорті – пальчики оближеш
Овочеве асорті виходить дуже смачним і ароматним, така закуска виглядає відмінно на святковому столі, я подаю і на обід, вечерю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста, 700 г;
- помідори, 3 шт;
- солодкий перець, 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- зелень;
- часник, по 2 зубчики в банку;
- перець горошком по 4 шт в банку;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- оцет 9%, 50 мл.
Процес приготування
Капусту тонко шаткуємо, перець і помідори ріжемо шматочками.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Зелень за смаком дрібно подрібнюємо.
У стерилізовані банки укладаємо перець горошком, зубчики часнику, шар цибулі, шар капусти, перцю і помідорів.
Вливаємо кип’яток в кожну банку і накриваємо кришками, залишаємо на 5 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю і додаємо сіль і цукор.
Порада: всі інгредієнти (сіль, цукор і оцет) розраховуйте уважно.
Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет і кип’ятимо.
Розливаємо маринад в банки, закручуємо кришками і перевертаємо, укутуємо.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.
Овочі виходять дуже смачними, хрусткими, капуста просто дивовижна.