Рецепт легкої кабачкової піци. Смачна літня страва для всієї родини!
Кабачкова піца – це незвичайна страва, яка більше схожа на запіканку. Але ідея досить цікава і нестандартна. Страва виходить ніжною і неймовірно смачною. Родичі оцінять оригінальність і охоче повечеряють кабачковою піцою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти, які потрібні:
- 400-500 г кабачків;
- Пів ч. л. морської солі;
- Одне яйце;
- 4-5 ст. л. борошна пшеничного;
- Одна ст. л. сметани високої жирності;
- 80 г ковбасних виробів;
- Один помідор великого розміру;
- Третина цибулини;
- 60 г сиру твердих сортів;
- Один зубець часнику;
- Одна гілочка базиліку.
Приступаємо до процесу приготування кабачкової піци
На тертці з великими отворами натріть кабачки. Посоліть їх, перемішайте і відставте в сторону на 5 хвилин, щоб вони виділили сік, який потім потрібно віджати.
Кабачки покладіть в окрему миску, додайте яйце, яке потрібно перед цим збити, покладіть сметану, всипте борошно і вимісіть кабачкове тісто.
Змастіть сковорідку соняшниковою олією, рівномірно викладіть масу, розрівняйте її за допомогою лопатки, прикрийте кришкою і готуйте на вогні слабкої інтенсивності 10 хвилин.
Ковбасні вироби, помідор і цибулю порізати на невеликі шматочки, сир натріть на тертці, а листя базиліка з часником посічіть дуже дрібно.
Підсмажену з одного боку кабачкову основу для піци, переверніть і починайте викладати рівномірно по всій поверхні: базилік з часником, тертий сир ½ частину, шматки ковбасних виробів, цибулі та помідорів, а верх посипте другою частиною тертого сиру.
У сковорідку підлити трохи води, прикрийте все кришкою і смажте до тих пір, поки сир розплавиться.
Також, можна зробити це в духовці і запікати 5-10 хвилин до рум’яної скоринки.