Рецепт легкої кабачкової піци. Смачна літня страва для всієї родини!

Кабачкова піца – це незвичайна страва, яка більше схожа на запіканку. Але ідея досить цікава і нестандартна. Страва виходить ніжною і неймовірно смачною. Родичі оцінять оригінальність і охоче повечеряють кабачковою піцою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти, які потрібні:

  • 400-500 г кабачків;
  • Пів ч. л. морської солі;
  • Одне яйце;
  • 4-5 ст. л. борошна пшеничного;
  • Одна ст. л. сметани високої жирності;
  • 80 г ковбасних виробів;
  • Один помідор великого розміру;
  • Третина цибулини;
  • 60 г сиру твердих сортів;
  • Один зубець часнику;
  • Одна гілочка базиліку.

Приступаємо до процесу приготування кабачкової піци

На тертці з великими отворами натріть кабачки. Посоліть їх, перемішайте і відставте в сторону на 5 хвилин, щоб вони виділили сік, який потім потрібно віджати.

Кабачки покладіть в окрему миску, додайте яйце, яке потрібно перед цим збити, покладіть сметану, всипте борошно і вимісіть кабачкове тісто.

Змастіть сковорідку соняшниковою олією, рівномірно викладіть масу, розрівняйте її за допомогою лопатки, прикрийте кришкою і готуйте на вогні слабкої інтенсивності 10 хвилин.

Ковбасні вироби, помідор і цибулю порізати на невеликі шматочки, сир натріть на тертці, а листя базиліка з часником посічіть дуже дрібно.

Підсмажену з одного боку кабачкову основу для піци, переверніть і починайте викладати рівномірно по всій поверхні: базилік з часником, тертий сир ½ частину, шматки ковбасних виробів, цибулі та помідорів, а верх посипте другою частиною тертого сиру.

У сковорідку підлити трохи води, прикрийте все кришкою і смажте до тих пір, поки сир розплавиться.

Також, можна зробити це в духовці і запікати 5-10 хвилин до рум’яної скоринки.