Рецепт літнього вінегрету зі свіжим огірком і капустою

Приготувати літній вінегрет зі свіжими огірком і капустою не складе труднощів навіть малодосвідченій господині. Цей салат можна зробити з різними інгредієнтами. Він дуже ситний і при цьому не псує фігуру, тому що складається з корисних овочів. Це справжнє джерело вітамінів, мінералів і антиоксидантів, які так корисні для здоров’я.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Вінегрет літній з капустою, огірками і лимонами

Інгредієнти:

  • лимони на свій смак;
  • цукор за смаком;
  • сіль на свій смак;
  • олія рослинна в кількості 3 столові ложки;
  • буряк близько 2 штук середнього розміру;
  • один свіжий огірок;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • одна морква;
  • картопля близько 3 штук середнього розміру;
  • білокачанна капуста близько 1 штуки.

Приготування:

  • насамперед слід капусту гарненько вимити під проточною водою, потім просушити і дрібно нашаткувати;
  • додати сіль разом з цукровим піском на свій смак і гарненько розім’яти руками таким чином, щоб в результаті виділився сік;
  • тепер слід видавити з лимона сік і додати його в капусту на свій смак;
  • цибулю очистити від шкірки і дрібно нарубати;
  • морквину разом з картоплею і буряком слід заздалегідь відварити і остудити;
  • очистити моркву від шкірки, а потім нарізати її на кубики маленького розміру;
  • картоплю також слід порізати на невеликі кубики;
  • огірок добре промити під проточною водою, після чого тоненько нарізати його соломкою;
  • тепер слід всі підготовлені і нарізані продукти відправити в одну зручну ємність і додати рослинну олію, бажано оливкову;
  • тепер слід варений буряк нарізати на кубики і відправити до решти інгредієнтів. Цей овоч додається в останню чергу для того, щоб салат не забарвився в фіолетовий колір.

На останньому етапі приготування страви слід просто всі інгредієнти гарненько перемішати між собою.