Рецепт малосольних огірочків по-запорізьки
Огірки залишаються такими ж зеленими, хрусткими і виходять неймовірно смачними. Зберігати їх можна довгий час.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти, які необхідні:
- Два кілограма огірків;
- П’ять листочків чорної смородини;
- Дві парасольки кропу;
- Два стручка червоного перчика;
- Чотири листочка вишні;
- Три зубці часнику;
- 10 горошин перцю;
- 30 г кореня хрону;
- 50 г горілки;
- 75 г солі;
- Півтора літри води.
Переходимо до процесу приготування малосольних огірочків
Огірочки необхідно добре помити, обдати кип’ятком і відразу занурити в крижану воду і залишити в ній на три години.
Після укласти огірки в трилітрову банку, перекласти їх з двома видами листям, кропом, гострим перцем і горошком, часточками часнику і кропом.
Воду закип’ятити, розвести в ній сіль, охолодити і залити огірки. Влити дві ст. л. горілки і щільно закрити ємність кришкою з поліетилену.
Огірки варто відразу віднести в погріб або помістити в холодильник.