Рецепт мочених яблук на смородиновий листках за бабусиним рецептом
Мочені яблука можна подавати як окрему страву – закуску або використовувати їх для запікання м’ясних страв, птиці.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яблука – 5 кг;
- вода – 5 л;
- сіль – 1 ст.л;
- цукор – 200 г;
- листя смородини – 30 шт.
Процес приготування
Яблука добре промиваємо.
Кип’ятимо воду з цукром і сіллю 3 – 4 хвилини. Охолоджуємо.
Порада: смачно, ароматно і корисно виходить, якщо ви цукор замініть на 300 г меду, звичайно, тільки натурального.
Стерилізуємо банки і кришки, укладаємо по 2 листочка смородини на дно.
Укладаємо яблука (хвостиками вниз) і перекладаємо їх смородиновим листом.
Заливаємо банки сиропом, закриваємо кришками і залишаємо при кімнатній температурі на три доби, потім ставимо в прохолодне і темне місце на зберігання.
Порада: маринувати таким чином яблука можна і в більш просторій ємності – просто зверху ставте вантаж, щоб плоди були всі повністю в маринаді.
З такими моченими яблуками прекрасно виходить запечена качка, можна приготувати і куряче м’ясо, дуже смачним і соковитим виходить свинина – м’ясо буде з легкою кислинкою і солодким присмаком.
Також багато хто додають такі яблука в салати – наприклад, можна зробити салат з червоною капустою, морквою і яблуком.