Рецепт надзвичайно смачних помідорів в кисло-солодкому маринаді
Незвичайні помідори в незвичайному маринаді, смак і правда не такий як ми звикли відчувати. Готуються не складно, а найголовніше що за цим рецептом можна буде маринувати і інші овочі якщо потрібно. Рецепт універсальний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Складові.
- помідори – 2 кг (бажано не великі, дрібні);
- сіль – ложки 2 столові;
- цибуля – півкілограма;
- оцет – пів ложки столової;
- цукор – десь 700 грам;
- гірчиця в зернах – дві ложки столові;
- води – літр, якщо більше літрів то і інгредієнтів відповідно більше;
- перець горошок – ціла столова ложка;
- лавровий лист – штуки 4.
Спосіб приготування
Беремо миску, миємо й викладаємо помідори, протикаємо кожен помідор зверху і знизу зубочисткою, посипаємо сіллю рівномірно і прибираємо настоюватися в прохолодне місце.
Поки помідори настоюються, почистимо ріпчасту цибулю. Тепер беремо каструльку, висипаємо всі спеції і ставимо на плиту, чекаємо до кипіння. Після закидаємо нашу цибулю що ми почистили, цілком. Варимо хвилин 10. Після, виловлюємо всю цибулю і через сито проціджуємо наш маринад. Перемішали наш маринад і прибрали остигати в прохолодне місце.
Тепер дістаємо банки готові, стерильні. Беремо помідори, і складаємо в банки, так щоб залишилось місце для цибулі яку ми виловили з каструлі. Готово. Заливаємо маринадом, який теж уже охолов. Все прибираємо наші банки 3 доби настоюватися.
Потім, дістаємо банки, виливаємо весь маринад назад в ємність і ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Довели, прибираємо охолоджуватися. Почекали, і знову заливаємо в банки і вже закатуємо їх. Після прибираємо на зберігання в прохолодне місце
Ось і все, смачні і мариновані помідори готові, там нічого складного немає, просто пристосуватися треба, залили, злили, ще раз туди сюди, закатали і готово. Ну все, приємного апетиту.