Рецепт ніжного і смачного сала в розсолі
Завдяки цьому рецепту, ви засолите сало з приголомшливим смаком. Його можна і на святковий стіл подати, і просто з шматочком чорного хлібця з’їсти. Смачне, м’яке і ніжне сало сподобається всім без винятку!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Щоб засолити сало візьміть наступні інгредієнти:
- 500 г сала (краще з м’ясним прошарком);
- один літр води (але можливо і менше, залежить від того, наскільки щільно ви укладете сало в баночку);
- 6 ст. л. солі (з такою кількістю солі, сало вийде середньої солоності. Якщо любите більш солоний смак, то знадобиться 8-10 ложок солі);
- лавровий лист кладемо в залежності від смаку, але не менше трьох;
- 2 головки часнику;
- на одну літрову банку 10 горошин перцю;
- 1-2 ст. л. гострого червоного перчика (дивіться на свій смак. Якщо любите погостріше, то візьміть 2 ложки перцю);
- 1 пачка сушеного кропу.
Як засолити ніжне і смачне сало в маринаді
Знімаємо з зубчиків часнику лушпиння і ріжемо їх на шматочки.
Кладемо в баночки спочатку порізане на шматочки сало, потім часник, лавровий листок і кілька горошин перцю. Так викладаємо поки не закінчаться інгредієнти. Зверху висипаємо укропом.
Для маринаду наливаємо в каструлю воду, додаємо гострий перець і сіль. Ставимо на вогонь і чекаємо, коли закипить. Потім прибираємо з плити і розливаємо по банках.
На тиждень залишаємо при кімнатній температурі. А після виливаємо маринад і поміщаємо в холодильник, щоб сало охолодити.