Рецепт м’яких м’ясних чебуреків на кефірі

Завдяки кефіру, тісто вийде дуже м’яким і еластичним. Це дуже важливо, тому що тісто для чебуреків розкатується дуже тонким шаром.

А за допомогою цього рецепта ви зможете без проблем приготувати повітряні чебуреки.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Щоб приготувати чебуреки візьміть такі інгредієнти:

  • 1 стакан кефіру;
  • 400 г борошна пшеничного;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 цибулини;
  • 500 г фаршу яловичого або будь-якого іншого;
  • 100 мл олії;
  • 5-6 ст. л. води.

Покроковий процес приготування чебуреків

У глибокий посуд розбийте яйце, влийте кефір і збийте їх за допомогою вилки до однорідності. Трошки присоліть.

В отриману суміш поступово всипте борошно. Тісто має стати дуже щільним. Після присипте кухонну стільницю борошном, покладіть на неї тісто і добре обімніть.

Оберніть тісто плівкою або рушником. Залиште так на 20 хвилинок.

Займіться начинкою. Грубо наріжте цибулю і додайте її в фарш. Також влийте 5-6 столових ложечок води, посоліть і поперчіть. Гарненько перемішайте.

Далі необхідно тісто розділити на 12 шматків. Кожен шматок скачайте в колобок.

Потім всі колобки розкатайте в найтонші коржі, на середину яких покладіть по одній столовій ложці начинки. Защипніть краї і пройдіться по ним качалкою, тоді сік не витече під час приготування.

Викладіть чебуреки в розігріту сковорідку і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.

Тарілку накрийте декількома шарами паперового рушника і викладіть на неї готові чебуреки. Так ви позбавитеся від зайвого жиру.