Рецепт піддатливого і повітряного тіста для вареників

Щоб вареники стали вашою коронною стравою, раджу скористатися моїм рецептом тіста: ніжне і пишне, м’яке, заварне, не розклеюється при варінні і відмінно підходить до самої різної начинки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 3 склянки;
  • кип’яток, 1.5 склянки;
  • яйце, 1 шт;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • сіль, 1\2 ч.л.

Процес приготування тіста

Борошно просіваємо і з’єднуємо з сіллю. Вливаємо в борошно олію.

Вливаємо кип’яток і лопаткою перемішуємо масу, поки вона не стане теплою. Тепер вимішуємо тісто руками.

Яйце перемішуємо вінчиком і вливаємо в тісто, вимішуємо далі.

Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин.

У цей час можна зробити будь-яку начинку.

Я з таким тестом вважаю за краще робити вареники на пару, вони виходять дуже пишними, як пиріжки і на наступний день їх можна обсмажити на розтопленому вершковому маслі. Але і такі вареники також будуть пишними і смачними, поливаємо вершковим маслом або сметаною і подаємо.

Не вдається скопіювати.