Рецепт просто супер! Мінімум метушні, максимум задоволення! М’який, пишний пиріг
Пиріг із пельменного тіста. Простий, швидкий у приготуванні та неймовірний на смак. Сьогодні ми пропонуємо приготувати з фаршем та картоплею. А взагалі, начинки можна різні, наприклад, тушкована капуста.
Інгредієнти
Для тесту:
- Яйце -1шт.
- Вода -150мол.
- Сіль -1ч.л
- Рослинна олія -30мл.
- Борошно -350-400гр.
Для начинки:
- Фарш -400гр.
- Вершкове масло -60 гр.
- Картопля -2-3шт.
- Цибулина -2-3 шт.
- Суміш перців – до смаку
- Зелена цибуля – за смаком
- Сіль -1/2ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку приготуємо тісто. У миску вливаємо 150 мл води, додаємо чайну ложку солі, розбиваємо 1 яйце, вливаємо 30 мл олії, все перемішуємо.
Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, борошна потрібно 350 грам, тісто має вийти трохи м’якше ніж звичайне пельменне, прибираємо на хвилин 15-20, поки готуватимемо начинку.
2-3 цибулини поріжемо кубиками і поріжемо 2-3 бульби сирої картоплі дрібними кубиками або можна натерти на тертці. Картоплю можна замінити гарбузом.
У миску кладемо фарш 400 грам, додаємо картопля з цибулею, додаємо неповну ч. л. солі, суміш перців на смак і додаємо сушену зелень, ми додаємо зелену цибулю.
Все перемішуємо, якщо фарш сухуватий, можна додати пару столових ложок води, готова начинка.
Пройшло 15 хвилин, тісто обкочуємо в борошні і розкочуємо в тонкий прямокутний пласт. Чим тонше, тим краще. Беремо вершкове масло 60 грам, і розтопимо його, розтопленим маслом змащуємо пласт тіста.
Якщо олії трохи залишилося, потрібно її влити у фарш і перемішати.
Розподіляємо начинку по пласту і загортаємо рулет. Краї добре закріплюємо. Тепер з рулету, що вийшов, загортаємо равлик і кладемо на деко. Змащуємо яйцем і ставимо у розігріту духовку.
Готуємо за 200 градусів 35-40 хвилин. До готовності пирога. Тепер пиріг дістаємо із духовки, дамо йому трохи охолонути і можна подавати до столу.
Особливо смачно подавати його зі сметаною або сметаним часниковим соусом. Він смачний і в холодному та гарячому вигляді.