Рецепт просто супер! Мінімум метушні, максимум задоволення! М’який, пишний пиріг

Пиріг із пельменного тіста. Простий, швидкий у приготуванні та неймовірний на смак. Сьогодні ми пропонуємо приготувати з фаршем та картоплею. А взагалі, начинки можна різні, наприклад, тушкована капуста.

Інгредієнти

Для тесту:

  • Яйце -1шт.
  • Вода -150мол.
  • Сіль -1ч.л
  • Рослинна олія -30мл.
  • Борошно -350-400гр.

Для начинки:

  • Фарш -400гр.
  • Вершкове масло -60 гр.
  • Картопля -2-3шт.
  • Цибулина -2-3 шт.
  • Суміш перців – до смаку
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Сіль -1/2ч.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для початку приготуємо тісто. У миску вливаємо 150 мл води, додаємо чайну ложку солі, розбиваємо 1 яйце, вливаємо 30 мл олії, все перемішуємо.

Тепер поступово додаємо борошно і замішуємо тісто, борошна потрібно 350 грам, тісто має вийти трохи м’якше ніж звичайне пельменне, прибираємо на хвилин 15-20, поки готуватимемо начинку.

2-3 цибулини поріжемо кубиками і поріжемо 2-3 бульби сирої картоплі дрібними кубиками або можна натерти на тертці. Картоплю можна замінити гарбузом.

У миску кладемо фарш 400 грам, додаємо картопля з цибулею, додаємо неповну ч. л. солі, суміш перців на смак і додаємо сушену зелень, ми додаємо зелену цибулю.

Все перемішуємо, якщо фарш сухуватий, можна додати пару столових ложок води, готова начинка.

Пройшло 15 хвилин, тісто обкочуємо в борошні і розкочуємо в тонкий прямокутний пласт. Чим тонше, тим краще. Беремо вершкове масло 60 грам, і розтопимо його, розтопленим маслом змащуємо пласт тіста.

Якщо олії трохи залишилося, потрібно її влити у фарш і перемішати.

Розподіляємо начинку по пласту і загортаємо рулет. Краї добре закріплюємо. Тепер з рулету, що вийшов, загортаємо равлик і кладемо на деко. Змащуємо яйцем і ставимо у розігріту духовку.

Готуємо за 200 градусів 35-40 хвилин. До готовності пирога. Тепер пиріг дістаємо із духовки, дамо йому трохи охолонути і можна подавати до столу.

Особливо смачно подавати його зі сметаною або сметаним часниковим соусом. Він смачний і в холодному та гарячому вигляді.