Рецепт приголомшливого наливного пляцка з сирним кремом
Дуже просто і швидко готується! Зате смак у пляцка просто супер! Ніжний сирний крем в поєднанні з м’якою випічкою – це справжнє солодке диво! Побалуйте своїх близьких і друзів смачним сирним пляцком.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua
Щоб приготувати сирний пляцок візьміть такі інгредієнти:
Для коржа:
- Борошно – 12 ст. л .;
- Цукор – 9 ст. л .;
- Яйця – 2 штучки;
- Олія – 9 ст. л .;
- Молоко – 9 ст. л .;
- Екстракт ванілі;
- Пекарський порошок – 1 пакетик;
Для сирного крему:
- Сир домашній – 500-600 г;
- Цукор за смаком;
- Яйця – 2 штучки;
- Цукати з цедри апельсина.
Приступаємо до приготування приголомшливого пляцка з сирним кремом
Готуємо корж
Розбийте яйця в глибоку миску, додайте сіль і збийте. Маса повинна стати білою та збільшитися в два рази.
Потім додайте всі інші інгредієнти (борошно просійте з пекарським порошком і всипте останніми). Вимісіть тісто до щільної і густої консистенції.
У форму розміром 20 × 30 см покладіть пекарський папір і вилийте ½ частину тіста.
Спочатку розігрійте духовку, а потім поставте випікатися корж. Готуйте 10-15 хвилин при 180 °. Корж повинен затвердіти.
Готуємо сирний крем
Просто з’єднайте всі продукти і збийте за допомогою блендера. Крем вийде більш пишним і смачним, якщо його збити, використовуючи вертикальний блендер.
У крем можна покласти будь-які додаткові інгредієнти на ваш розсуд. Якщо сир сухуватий, то додайте 1 яйце або ложечку сметани.
Готуємо пляцок
На приготований корж нанесіть рівномірним шаром крем і залийте тістом, що залишилось. Поставте в духовку на півгодини і випікайте до рум’яності.
Коли пляцок охолоне, наріжте його на порційні шматки і посипте цукровою пудрою. Можете подавати.