Рецепт приготування правильної куті
Щоб приготувати смачну кутю потрібно знати правильний рецепт приготуавння.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Нам знадобиться:
- Зерна пшениці – 200 грам
- Ізюм без кісточок – 100 грам
- Грецькі горіхи – 100 грам
- Насіння маку – 50 грам
- Рідкий мед – дві столові ложки
- Сіль – одна дрібка
Покроковий рецепт приготування:
Підготуйте всі вказані в рецепті інгредієнти. Якщо ви використовуєте нешліфовану пшеницю, її слід залити холодною водою та залишити на кілька годин або на ніч.
Вранці злийте воду і перекладіть зерна пшениці у сотейник або каструлю з товстим дном.
Налийте холодну питну воду (на одну склянку пшениці потрібно три склянки води). Підсоліть.
Поставте посуд із пшеницею на вогонь, доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть, прикривши кришкою. За потреби доливайте чисту питну воду.
Поки вариться пшениця, можна підготувати решту продуктів.
Насіння маку необхідно промити і залити 300 мл чистої холодної води. Поставте його варитись на середньому вогні. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
Накрийте каструлю з маком кришкою та відставте на півгодини. Горіхи (можна також використовувати фундук, мигдаль або навіть арахіс) слід підсушити на чистій сковороді.
Запарений мак потрібно викласти у чашу кухонного комбайна і подрібнити. Зробити це можна і занурювальним блендером.
Додайте в отриману масу мед і перемішайте. Ізюм залийте кип’ятком на п’ять хвилин.
Коли пшениця стане м’якою – вона готова. До того ж має залишатися достатньо води. Злийте пшеницю.
Додайте в неї мак, горіхи та ізюм. Ретельно перемішайте та подавайте до столу. Смачного!