Рецепт приготування правильної куті

Щоб приготувати смачну кутю потрібно знати правильний рецепт приготуавння.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Нам знадобиться:

  • Зерна пшениці – 200 грам
  • Ізюм без кісточок – 100 грам
  • Грецькі горіхи – 100 грам
  • Насіння маку – 50 грам
  • Рідкий мед – дві столові ложки
  • Сіль – одна дрібка

Покроковий рецепт приготування:

Підготуйте всі вказані в рецепті інгредієнти. Якщо ви використовуєте нешліфовану пшеницю, її слід залити холодною водою та залишити на кілька годин або на ніч.

Вранці злийте воду і перекладіть зерна пшениці у сотейник або каструлю з товстим дном.

Налийте холодну питну воду (на одну склянку пшениці потрібно три склянки води). Підсоліть.

Поставте посуд із пшеницею на вогонь, доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть, прикривши кришкою. За потреби доливайте чисту питну воду.

Поки вариться пшениця, можна підготувати решту продуктів.

Насіння маку необхідно промити і залити 300 мл чистої холодної води. Поставте його варитись на середньому вогні. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню.

Накрийте каструлю з маком кришкою та відставте на півгодини. Горіхи (можна також використовувати фундук, мигдаль або навіть арахіс) слід підсушити на чистій сковороді.

Запарений мак потрібно викласти у чашу кухонного комбайна і подрібнити. Зробити це можна і занурювальним блендером.

Додайте в отриману масу мед і перемішайте. Ізюм залийте кип’ятком на п’ять хвилин.

Коли пшениця стане м’якою – вона готова. До того ж має залишатися достатньо води. Злийте пшеницю.

Додайте в неї мак, горіхи та ізюм. Ретельно перемішайте та подавайте до столу. Смачного!

Не вдається скопіювати.