Рецепт приготування смачних баклажанів по-корейські на зиму

Існує багато різних застосувань баклажанів у кулінарії. Нижче пропонується приготувати смачну закуску з баклажанів, яка буде радувати вашу родину зимою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Інгредієнти:

  • 2 кілограма невеликих баклажанів;
  • 300 грамів моркви;
  • 0,5 кілограма болгарського перцю;
  • 300 грамів ріпчастої цибулі;
  • 75 грамів часнику;
  • 100 грамів петрушки.

Інгредієнти для заправки:

  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л. солі;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 250 мл рафінованої олії;
  • 150 мл столового оцту;
  • 1 ст. л. кип’яченої води.

Як приготувати:

Закип’ятити 2,5 літра води, поклавши у неї 4 ст. л. солі.

Баклажани нарізуються смужками та варяться у воді 10 хвилин.

Морква натирається на терці для моркви по-корейські.

Перець нарізується соломкою.

Цибуля нарізується півкільцями.

Нарізується петрушка.

Часник слід вичавити за допомогою преса.

Баклажани очищаються від шкірки та нарізуються кубиками по 1,5 см.

Усі інгредієнти потрібно покласти у каструлю.

Далі готується заправка. Для цього цукор, сіль та оцет додаються у воду та перемішуються, поки повністю не розчиняться. Далі додається олія та спеції.

Заправкою необхідно залити овочі. Далі усе перемішується. Потім каструлю слід накрити поліетиленом та залишити на 3 дні для настоювання.

Через 3 дні салат буде готовим до споживання.

Консервування салату:

Салат розкладається у банки.

Банки ставляться у каструлю з водою та стерилізуються на протязі 30 хвилин.

Банки слід закатати кришками та залишити, щоб вони охололи.

Вищевказана кількість овочів розрахована на три півлітрові банки салату. Смачного!