Рецепт приготування смачних баклажанів по-корейські на зиму
Існує багато різних застосувань баклажанів у кулінарії. Нижче пропонується приготувати смачну закуску з баклажанів, яка буде радувати вашу родину зимою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Інгредієнти:
- 2 кілограма невеликих баклажанів;
- 300 грамів моркви;
- 0,5 кілограма болгарського перцю;
- 300 грамів ріпчастої цибулі;
- 75 грамів часнику;
- 100 грамів петрушки.
Інгредієнти для заправки:
- 1 ч. л. меленого коріандру;
- 1 ч. л. чорного меленого перцю;
- 1 ч. л. солі;
- 4 ст. л. цукру;
- 250 мл рафінованої олії;
- 150 мл столового оцту;
- 1 ст. л. кип’яченої води.
Як приготувати:
Закип’ятити 2,5 літра води, поклавши у неї 4 ст. л. солі.
Баклажани нарізуються смужками та варяться у воді 10 хвилин.
Морква натирається на терці для моркви по-корейські.
Перець нарізується соломкою.
Цибуля нарізується півкільцями.
Нарізується петрушка.
Часник слід вичавити за допомогою преса.
Баклажани очищаються від шкірки та нарізуються кубиками по 1,5 см.
Усі інгредієнти потрібно покласти у каструлю.
Далі готується заправка. Для цього цукор, сіль та оцет додаються у воду та перемішуються, поки повністю не розчиняться. Далі додається олія та спеції.
Заправкою необхідно залити овочі. Далі усе перемішується. Потім каструлю слід накрити поліетиленом та залишити на 3 дні для настоювання.
Через 3 дні салат буде готовим до споживання.
Консервування салату:
Салат розкладається у банки.
Банки ставляться у каструлю з водою та стерилізуються на протязі 30 хвилин.
Банки слід закатати кришками та залишити, щоб вони охололи.
Вищевказана кількість овочів розрахована на три півлітрові банки салату. Смачного!