Рецепт приготування смачних огірків з лимонною кислотою
Хочемо поділитися з вами рецептом приготування консервованих огірків з лимонною кислотою. Такі огірочки виходять хрусткими і незвичайно смачними!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Отже, в стерилізовані баночки (можна стерилізувати одягнувши баночку на отвір в чайнику, або на спеціальну кришку для стерилізації, яка одягається на каструлю) викладаємо огірочки (вимиті, ще я завжди обрізую їм хвостики, щоб потім просто їсти і нічого не відрізувати), декілька колечок гіркого стручкового перцю, декілька горошин запашного перцю, пара шматочків болгарського перцю, парасольки кропу, листя вишні, смородина, з кружечків моркви можна вирізувати квіточки (ну це для краси), можна просто кружечки, часник.
Заливаємо баночки з огірочками киплячою водою, накриваємо кришками. Чекаємо 15-20 мин. Зливаємо воду, знову її кип’ятимо, заливаємо в баночки. Чекаємо 15-20 хв. Знову зливаємо воду, ставимо на вогонь і робимо розсіл. Розсіл: на 1.5 л. води (рівно стільки вміщається в 3 л. банку) 4 ч.л. солі, 8 ч.л. цукру. Вcе це покипить хвилин 5, заливаємо в баночки розсіл і додаємо 1 ч.л. лимонної кислоти (на 3 л. банку-1 ч.л.).
Загорнути. Перевернути баночки. Укутати до охолодження. Всім смачного!