Рецепт пиріжків з «миттєвого» заварного дріжджового тіста
Таке тісто можна використовувати для пиріжків з різними начинками. Воно залишається м’яким і свіжим навіть на наступний день, працювати з ним легко і просто, воно не рветься.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 650 г;
- вода тепла, 200 г і окріп, 200 мл;
- дріжджі сухі, 3 ч.л;
- сіль дрібка;
- цукор, 1 ст.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л.
Для приготування начинки необхідно:
- капуста, 1 качан;
- яйця варені, 4 шт;
- сіль, перець, спеції, зелень.
У теплій воді розчиняємо сіль і цукор, дріжджі. Просіваємо борошно і в ділимо на дві частини.
В одну вливаємо теплу воду з дріжджами і додаємо олію, потім кип’яток.
Вимішуємо спочатку ложкою, потім, коли охолоне, руками.
Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо, додаючи решту муки.
Порада: борошна може знадобитися більше, але не забивайте масу борошном, щоб тісто вийшло еластичним і податливим не тугим.
Капусту тушкуємо як вам подобається або взагалі використовуємо іншу начинку.
Таке тісто можна використовувати відразу, якщо у вас вже готова начинка. Або залишити на 40 – 60 хвилин в теплому місці.
Обсмажуємо пиріжки на середньому вогні, в невеликій кількості олії з двох сторін.