Рецепт пирога з картоплі! Навіть охолонути не встигне: швидко, соковито і смачно
Картопляний пиріг з м’ясом
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти:
- картопля -1 кг,
- цибуля – 1 шт.,
- часник – 2-4 зубчики,
- м’ясний фарш – 0,5 кг
- яйця – 5 шт.
- твердий сир – 100 гр.
Приготування:
Почищену і вимиту картоплю нарізаємо кружечками завтовшки 0,5 см, робимо поздовжні розрізи. Подрібнюємо картоплю, щоб вийшли маленькі кубики. Можливо, ви захочете заощадити час і натерти картоплю на тертці. Але в такому разі порушиться текстура страви.
Наливаємо на розпечену сковорідку з високим краєм трохи олії. Відправляємо туди нарізану картоплю. Перемішуємо і обсмажуємо на середньому полум’ї. Завдання – не засмажити картоплю, а протушкувати до готовності. На це буде потрібно хвилин 10-15 (в залежності від сорту картоплі).
Знімаємо сковорідку з вогню. Перекладаємо картоплю в об’ємну ємність, щоб дати йому охолонути.
Почищену цибулину дрібно нарізаємо.
Зубчики часнику розчавлюємо ножем і теж дрібно нарізаємо.
Відправляємо сковорідку на вогонь, наливаємо трохи олії і відправляємо туди цибулю і часник. Перемішуємо і обсмажуємо до напівпрозорого стану.
Викладаємо в сковорідку м’ясний фарш. Перемішуємо фарш з цибулею і часником і обсмажуємо на середньому полум’ї до готовності.
За 5 хв. да кінця смаження посипаємо фарш сіллю, чорним і червоним меленим перцем, сумішшю ароматних трав. Перемішуємо і прибираємо з плити.
У глибоку ємність розбиваємо 5 яєць. Додаємо сіль, чорний мелений перець, приправи для картоплі (за бажанням). Перемішуємо суміш віночком / виделкою. Збивати яйця не потрібно. Досить перемішати до однорідного стану.
Виливаємо яєчну суміш в злегка остиглу картоплю.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Наливаємо трохи соняшникової олії на сковорідку і за допомогою кисті розподіляємо її по дну і бортах сковорідки. Викладаємо ½ яєчно-картопляної суміші і розподіляємо по сковорідці.
Зверху посипаємо половиною тертого сиру.
Викладаємо фарш і розподіляємо по формі. Зверху посипаємо тертим сиром.
Виливаємо на фарш решту яєчно-картопляної суміш. Розподіляємо і відправляємо на середній вогонь. Смажимо під кришкою 5-7 хв.
Щоб перевернути пиріг, беремо плоску широку тарілку і змащуємо олією. Накриваємо нею сковорідку, швидко перевертаємо і перекладаємо НЕ прожареною стороною на сковорідку. Смажимо під кришкою на середньому полум’ї ще 7 хвилин.