Рецепт шоколадного торта з незвичайним кремом-суфле. Справиться кожен!
Рецепт цього торта я знайшла в своїй старій кулінарній книзі. Вирішила приготувати його і результат перевершив мої очікування. Шоколадний бісквіт з прошарком смачного і незвичайного крему-суфле з манки, вкритий шоколадною глазур’ю. Готується такий тортик дуже легко – справиться зможе кожен!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти для крему:
- Молоко – 750 мл.
- Крупа манна – 4 ст.л.
- Масло вершкове 82,5% – 160 гр.
- Цукор – 1 ст.
- Ванілін – 1 гр.
Інгредієнти для тіста:
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 6 ст.л.
- Олія соняшникова – 100 мл.
- Какао – 5 ст.л.
- Борошно – 6 ст.л.
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
Інгредієнти для шоколадної глазурі:
- Цукор – 9 ст.л.
- Какао – 3 ст.л.
- Молоко – 6 ст.л.
- Масло вершкове – 80 гр.
Приготування бісквіта:
1. Яйця збити міксером 1 хвилину. Потім поступово додати цукор. Після збивати ще 4 хвилини на максимальних обертах міксера, до пишної маси.
2. Повільно збиваючи, влити тонкою цівкою олію.
3. Змішати борошно з какао і розпушувачем. Просіяти в тісто в два етапи, при цьому акуратно перемішувати віночком знизу вгору. Довго вимішувати тісто не потрібно. Досить буде, щоб всі інгредієнти добре з’єдналися.
4. Форму діаметром 22 см я застелила пергаментом. Бока змастила маслом і присипала борошном. Перелити тісто у форму.
5. Випікати при 180⁰ 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Вона повинна бути сухою.
6. Дати охолонути бісквіту, після чого розрізати його на два коржі.
Приготування крему:
1. Молоко нагріти до гарячого стану, не кип’ятити. Потроху додати манну крупу, постійно помішуючи лопаткою. Варити на повільному вогні до готовності. Потім остудити до кімнатної температури.
2. Масло кімнатної температури перетерти з цукром за допомогою лопатки або віночка.
3. Міксером збити остиглу молочну масу, додаючи в неї по одній столовій ложки масляного крему. Додати ванілін і збивати 3-4 хвилини, до пишності.
Збірка торта:
1. Коржі трохи просочити молоком.
2. Для складання тортика я використовувала роз’ємне кільце, але можна обійтися і без нього. Розподілити весь крем між двома коржами. Далі відправити тортик в холодильник на години 3-4 або на ніч, для стабілізації крему.
Приготування шоколадної глазурі:
1. Останнім етапом буде приготування глазурі. Її готувати потрібно після того, як тортик добре охолоне.
У сотейнику з товстим дном змішати какао з цукром.
2. Додати молоко і добре все змішати віночком.
3. Поставити на середній вогонь і варити, постійно помішуючи. Як тільки суміш закипить додати в неї вершкове масло.
4. Продовжувати варити до загустіння.
5. Глазур трохи остудити.
6. Покрити тортик теплою шоколадною глазур’ю. Поставити в холодильник на хвилин 20. Але можна і відразу пробувати!
Готово! Смачного!