Рецепт смачного варення «П’ятихвилинка», з будь-яких ягід
Варення п’ятихвилинка подобається господиням не тільки простотою приготування, але й тим, що його можна зберігати при відсутності прохолодного місця. Воно не скисає, не вибухає та залишається смачним й корисним, бо всі вітаміни в ньому збережені.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта
Готувати варення можна з різноманітних ягід: вишня, малина, суниця, ожина, полуниця, чорниця, смородина, слива або бузина.
Інгредієнти:
- Ягоди 1 кг.;
- Цукор пісок 1 кг.;
- Сік лимона (крім вишні) 4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Переберіть гарно ягоди, промийте та видаліть кісточки, якщо вони є.
- Складіть у каструлю, засипте цукром та поставте на ніч в холодильник.
- Помістіть суміш на середній вогонь та постійно помішуючи доведіть до кипіння.
- Додайте лимонний сік та варіть 5 хвилин.
- Розкладіть варення по стерильним банкам та закатайте.
- Переверніть банки та укрийте ковдрою до повного остигання.
Приємного апетиту!