Рецепт смачної молодої картоплі під сметанним соусом

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування смачної молодої картоплі під сметанним соусом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • картопля 500 г;
  • сметана 3 ст.л;
  • сир 50 г;
  • часник 4 зубчики;
  • кріп 1 пучок;
  • масло рослинне 1 ч.л;
  • борошно 1/2 ч.л;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Процес приготування

Картоплю почистити і викласти у змащену маслом форму одним шаром.

Часник видавити, кріп дрібно нарізати.

Приготувати сметанний соус для запікання картоплі: в сметану додати сіль і перець, а також борошно для загустіння. Додати кріп і часник. Все перемішати.

Картоплю зверху полити соусом і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.

Сир натерти на тертці. За десять хвилин до готовності картоплю посипати тертим сиром і повернути в духовку.

Подавати запечену в сметані молоду картоплю в теплому вигляді, посипавши зеленню. Смачного!