Рецепт смачних і хрустких огірочків «Глобус»

Цей рецепт був дуже популярний свого часу: огірочки виходять як бочкові, хрусткі, ароматні, просто подаємо до столу або використовуємо в складі салатів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 2 кг;
  • листя вишні, лавровий по 3 шт;
  • смородина, 6 шт;
  • кріп парасольки;
  • часник, 6 зубчиків;
  • перець духмяний і горошок;
  • гірчиця насіння, 1.5 ч.л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • оцет 9%, 250 мл;
  • цукор, 0,5 склянки;
  • вода, 1250 мл.

Процес приготування огірків

Огірки з грядки просто промиваємо і видаляємо хвостики. Якщо огірки покупні, краще замочити на 2 години.

У стерильні банки розкладаємо всі спеції, зелень, кріп парасольки, перці і огірки.

Заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо прогріватися на 20 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, змішуємо з сіллю і цукром, доводимо до кипіння і вливаємо оцет.

Порада: оцет наливайте акуратно, в гарячій воді він викликає бурхливу реакцію і з’являється піна.

Закручуємо кришками, перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження.

Консервація відмінно зберігається в підвалі і в коморі.

Рецепт смачних і хрустких огірочків «Глобус»

Огірочки вам точно сподобаються, вони дуже смачні, солі і цукру в міру, кислота помірна, тому вони припадуть до вподоби всім любителям консервації.