Рецепт справжніх пряників родом з дитинства, смак яких ми пам’ятаємо по цей день
Таку випічку готували наші мами і бабусі, а ми, задоволені, їли їх з молоком, а потім відправлялися на вулицю бавитися.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування пряників на сметані нам знадобляться такі інгредієнти:
- Сметана — 400 грамів
- Жовток — 2 штуки
- Сода — ¾ чайної ложки
- Ванілін — 2 грами
- Цукор — 1 стакан
- Борошно — 3 склянки
- Білок для глазурі — 2 штуки
- Цукрова пудра — 100 грамів
Спосіб приготування:
В сметану додаємо соду, чекаємо поки пройде реакція, додаємо жовток і ретельно перемішуємо. У масу висипаємо цукор і ванілін, перемішуємо, і в отриману в’язку масу поступово висипаємо просіяне борошно, замішуємо тісто.
Даємо відпочити протягом 10 хвилин, далі розкачуємо пласт товщиною близько двох сантиметрів.
За допомогою склянки вирізаємо кружечки, викладаємо в деко, застелене пергаментним папером. Пряники відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Для приготування глазурі в яєчні білки додаємо цукрову пудру, гарненько збиваємо і змащуємо готові пряники. Викладаємо на решітку або пергамент на 20 хвилин. Пряники готові.