Рецепт СРСР пам’ятають усі. Пісочне печиво з дитинства. Таке тісто готували наші мами і бабусі

Дуже багато хто пам’ятає це печиво зі свого дитинства. На жаль, не у всіх сім’ях рецепт зберігся до наших днів, але я хочу поділитися з вами своїм старим варіантом такої розсипчастої і смачної випічки на сніданок.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 130 г;
  • цукор, половина склянки;
  • майонез, 3 ст.л;
  • жовток, 1 шт;
  • борошно, близько 320 г;
  • сіль щіпка. Ванілін за смаком;
  • розпушувач або сода, 1 \ 2 ч.л.

Процес приготування

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, сіллю і ваніліном. Перемішуємо.

Додаємо жовток і майонез, вимішуємо до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно частинами, розпушувач або соду (погашену оцтом або лимонним соком).

Вимішуємо тісто – маса повинна бути м’якою і не липкою.

Накриваємо тісто і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.

Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини і скочується кожну в ковбаску.

Ріжемо ковбаски на порційні шматочки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин до золотистого. Але дивіться по своїй духовці.

Остигнуле печиво посипаємо цукровою пудрою. У тісто ви можете додати цедру лимона або подрібнені горіхи, тоді печиво виходить з різними смаками і ароматами.

Не вдається скопіювати.