Рецепт вівсяного печиво, яке виходить до смаку як саме печиво, що купували в магазинах. Готується легко
За цим рецептом вівсяне печиво виходить до смаку як саме печиво, що купували в магазинах. До речі, для такого печива не потрібно спеціально шукати борошно вівсяне, ми розповімо, як його приготувати в домашніх умовах за пару секунд. Готується печиво за лічені хвилини, звідси назва хвилинка. З молоком просто смакота.
Інгредієнти: (склянка 250 мл)
- Вівсяні пластівці -160 гр (1,5 ст)
- Борошно -150 гр (1 ст)
- Розпушувач «Haas» -10 гр
- Цукор -80 гр
- Ванільний цукор «Haas» -1 пачка
- Кориця Haas -1/2 ч.л.
- Сіль -1/3 ч.л.
- Олія вершкове -100 гр
- Яйце -1 шт
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку приготуємо вівсяне борошно, насипаємо 1,5 склянки (за вагою це 160 грам) вівсяних пластівців на блендер і перетворюємо на борошно.
Відміряємо 100 г вершкового масла, додаємо 80 г цукру, 1 пачку ванільного цукру, додамо половину ч.л. кориці. Пробиваємо блендером до однорідності, розбиваємо 1 яйце та ще раз пробиваємо блендером.
У миску просіюємо 150 грам борошна, додамо підготовлене вівсяне борошно, розпушувач 10 грам. Перемішуємо, робимо поглиблення, кладемо олію з корицею та яйцем.
Замішуємо тісто, спочатку ложкою, потім вимішуємо рукою. Повинно вийде таке пластичне тісто.
Формуємо печиво, з цієї кількості у нас виходить 12 печінок, якраз на один стандартний лист. Формуємо їх просто, катаємо кульку, потім кладемо на стіл і руками притискаємо, формуючи корж, підправляємо краї.
Кладемо на лист. Ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 10-15 хвилин орієнтування по своїй духовці, нам знадобилося 12 хвилин. Печиво не потрібно занадто підсушувати, інакше воно буде всередині занадто тверде.
Виймаємо, перекладаємо у вазу для подачі та подаємо до столу.