Рецепт яблучного пирога — тісто просочене карамеллю, та ще й шоколадна нотка, це неймовірно смачно
Рецепт англійського пирога з яблуками! Багато яблук і вони будуть в карамелі й смачне тісто з безліччю шарів! Друзі, це треба пробувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Виглядає пиріг дуже апетитно і все гармонійно. Великі шматочки яблук в карамелі, тісто шарами й шоколадний смак!
Інгредієнти
тісто:
- Борошно — 320 грамів
- Молоко (тепле) — 125 мл.
- Цукор — 1 ст. лож.
- Ванільний цукор — 1 ст. лож.
- Дріжджі сухі — 1 ч. лож.
- Вершкове масло (м’яке) — 3 ст. лож.
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — щіпка
начинка + карамель:
- Цукор — 100 грамів
- Вершкове масло — 150 грамів
- Яблука — 6 шт.
- Какао (або кориця) — 1 ч. лож. (+цукор 4 ст. лож.)
Приготування
1. Почнемо з тіста. Нам знадобиться 320 грамів борошна, додаємо сюди 125 мілілітрів теплого молока, одну столову ложку цукру, відразу можна висипати й одну столову ложку ванільного цукру, чайну ложку сухих дріжджів. Все перемішуємо і даємо постояти, дріжджам потрібно активуватися. Хвилин 10.
2. Дріжджі заробили, додаємо сюди яйце, 3 столові ложки дуже м’якого вершкового масла, практично розтопленого і невелику щіпку солі. Замішуємо м’яке тісто. Борошна може піти трохи більше, трохи менше, орієнтуйтеся навіть не на кількість борошна, а саме на консистенцію тіста. Виходить м’яке тісто, злегка липуче. Коли вимішуємо, можна трохи підсипати борошна, але головне, щоб ми не забили тісто борошном. Прибираємо тісто в чашку, накриваємо плівкою і залишаємо на годину в теплому місці.
3. Готуємо другу частину пирога, начинку. На сковорідці розтопити 100 грамів цукру. Цукор плавиться дуже швидко, перетворюючись в карамельку. Додаємо сюди 150 грамів масла, добре перемішуємо. Карамель повинна бути м’якою. Відправляємо сюди яблука, порізані на четвертинки (шкірку теж почистити), краще брати невеликі яблучка, кисленькі й тверді. Добре все перемішуємо, кілька хвилин і готово. Поки яблука киплять, відкладіть чотири ложки масла (карамельного) зі сковороди. Поставте в холодильник, трохи пізніше стане в нагоді. Яблука викладаємо у форму і поливаємо отриманої карамеллю.
4. Розкачуємо тісто в довгий прямокутник. Змащуємо зверху нашим припасеним карамельним маслом, воно дуже швидко тане, його зручно наносити. Далі 4 столові ложки цукру з’єднуємо з 1 чайною ложкою какао, (замість какао можна взяти корицю, вона тут підійде ідеально). Добре перемішуємо і наносимо на тісто.
5. Розрізаємо пласт тіста на 3 частини. Кожну частину починаємо згортати в рулет. Не потрібно прям сильно щільно це робити, тому що в іншому випадку вилізе верхівка зверху. Як тільки одна стрічка закінчилася, переходимо до другої.
6. І викладаю на форму. Даємо настояться 20-25 хвилин.
7. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів, за часом 30-40 хвилин. Готовий пиріг нехай трохи охолоне (кілька хвилин), перед тим як ми його перевернемо і вся карамель залишиться на яблуках.
Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.
Готуйте на здоров’я і з задоволенням!