Рецепт-знахідка: смачна картопля фарширована м’ясом

Картопля виходить не просто смачною, а дивовижною. Вона просто готується і виходить неймовірно апетитною. Її можна подавати як окрему страву або як гарнір.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.
  • м’ясо – 400 г
  • цибулина – 1 шт.
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • рослинне масло – 30 мл
  • перець, спеції – за смаком

Для соусу:

  • сметана – 3 ст. л.
  • діжонська гірчиця – 1 ст. л.
  • аджика – 0, 5 ч. л.
  • твердий сир – 150 г

Приготування:

М’ясо промиваємо, нарізаємо дрібними шматочками і кладемо в миску. Додаємо до нього нарізану кубиками цибулю, сіль, перець, гірчицю і рослинну олію, а також улюблені спеції. Все добре перемішуємо і відставляємо в сторону.

Картоплю очищаємо, зрізаємо з однієї сторони трохи і видаляємо серцевину. Форму для випічки промазуємо рослинною олією і викладаємо в неї картоплю. Солимо її і фаршируємо маринованим м’ясом. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.

Тим часом приготуємо соус. У мисці змішуємо сметану, діжонську гірчицю і аджику. Через відведений час дістаємо форму з духовки, знімаємо фольгу і змащуємо картоплю соусом. А зверху присипаємо тертим сиром. Заготівлю ставимо назад в духовку на 15 хвилин, а потім подаємо до столу.

Приємного апетиту!