Рецепти домашнього ніжного, ароматного і дуже смачного печива з медом, корицею та яблуком

Домашнє печиво як ніколи до речі підходить як для свята, так і просто для того, щоб порадувати всю свою родину, особливо найменших. А готувати солодощі можна в домашніх умовах без особливих труднощів. Всі інгредієнти можна купити в найближчому супермаркеті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Печиво з медом і корицею

Для приготування такого домашнього печива необхідно підготувати наступні компоненти:

  • кориця в кількості 1 столової ложки;
  • пів чайної ложки соди;
  • мед в кількості 2 столових ложок;
  • цукор в кількості 130 грамів;
  • яйця в кількості 2 штук;
  • борошно в кількості 1,5 склянки.

Як необхідно готувати печиво з медом і корицею:

  • для початку варто взяти мед і якщо він не рідкий, то розтопити його на водяній бані до рідкого стану;
  • взяти миску, покласти в неї мед і всі інші компоненти рецепта. При цьому соду обов’язково слід погасити кількома краплями оцту;
  • перемішати всі інгредієнти між собою так, щоб вийшла однорідна маса. Вона повинна бути не занадто густою, але і не текучою;
  • тепер слід змочити долоні чистою водою, набрати тісто за допомогою столової ложки й скачати долонями кульки, після чого покласти їх на деко, застелене пергаментом.
  • Печиво випікають протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.

Домашнє печиво з сиром

Для приготування домашнього сирного печива слід взяти такі інгредієнти:

  • вода в кількості 2 столових ложок;
  • цукор в кількості однієї склянки;
  • яєчні жовтки в кількості 2 штук;
  • близько 200 грамів м’якого жирного сиру;
  • вершкове масло в кількості 220 грамів;
  • борошно в кількості 2 склянок.

Як слід готувати домашнє сирне печиво:

  • Для початку слід охолодити вершкове масло в морозильній камері, щоб воно добре натиралось на тертці. Дістати й натерти його на крупній тертці, а потім додати сир і перемішати;
  • у масу з масла і сиру просіяти борошно і розтерти за допомогою вилки або ложки в крихту;
  • тепер в крихту слід додати жовтки, а також холодну воду. Далі слід все перемішати. Загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на годину або півтора;
  • тісто слід поділити на рівні частини й кожну з них за допомогою качалки розкотити в тонкий пласт. Далі слід вирізати кружки приблизно по 8 см в діаметрі. Кожен пласт слід вмочати в миску з цукром, а потім згорнути навпіл;
  • тепер звернене печиво слід знову вмочити в цукор і знову згорнути навпіл. Отриману мушлю останній раз вмочити в цукор і покласти на деко з пергаментним папером, а зверху посипати цукром;
  • випікати сирне печиво слід протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів за Цельсієм.

М’яке домашнє яблучне печиво

Для приготування такого яблучного печива слід підготувати такі компоненти:

  • цукрова пудра;
  • яблука в кількості 2 штук;
  • розпушувач в кількості 2 столових ложок;
  • близько 100 грамів вершкового масла;
  • половина склянки цукру;
  • яйця курячі в кількості 2 штук;
  • борошно в кількості 350 грамів.

Як слід готувати домашнє яблучне печиво:

  • для початку слід покласти яйця в миску і збити до пишноти за допомогою міксера, підсипати цукру і знову продовжити збивати;
  • додати м’яке вершкове масло під час процесу, збити, насипати третину борошна і продовжити збивати;
  • тепер слід додати борошно, а також розпушувач тісту, ретельно перемішати й продовжити збивати, але на малих обертах;
  • яблука очистити й нарізати невеликими шматочками, а потім відправити в масу з тістом, перемішати;
  • отримане тісто вимісити, щоб яблука рівномірно по ньому розподілилися;
  • за допомогою ложки викласти порції тіста на деко з пергаментним папером.
  • Відправити печиво в духовку і випікати протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.

Печиво виходить ніжним, ароматним і дуже смачним. Можна навіть не помітити, як воно зникне зі столу. Адже всі члени сім’ї його швидко з’їдять.