Рецепти смачнючих пісних пампухів

Під час посту можна побалувати себе та рідних смачними пісними пампухами. Також такі пампухи ідеально підходять до Святої Вечері, адже готуються без масла та яєць.

Такі пампухи виходять пухкими та дуже смачними, готуються дуже легко та під силу навіть господиням-початківцям.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на smakotainfo.com

Пісні пампухи, що завжди вдаються

Пісні пампухи, що завжди вдаються – інгредієнти

  • Борошно – 5 склянок.
  • Дріжджі сухі – 1 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Тепла вода – 2 склянки.
  • Цукрова пудра.

Пісні пампухи, що завжди вдаються – приготування

Борошно просіюємо, змішуємо з сухими інгредієнтами, поступово вливаємо олію та воду. Місимо м’яке тісто та ставимо його в тепле місце. Тісто має збільшитися в об’ємі в двічі.

Трохи обминаємо тісто, розкачуємо тісто качалкою (товщина не менше – 2 см). Склянкою видавлюємо круглі памухи, можна (за бажання) всередині видавити дірочку маленькою горілчаною скляночкою.

Готовим пампушкам даємо підійти в теплому місці 15 хвилин. У казані розігріваємо олію та смажимо на середньому вогні до золотистого кольору.

Викладаємо пампухи на серветку, щоб стік зайвий жир. Холодні пампухи щедро посипаємо цукровою пудрою.

pampushki1.jpg (34.41 Kb)

Пісні пампухи на картопляному пюре

Пісні пампухи на картопляному пюре – інгредієнти
  • Картопля – 5 штук (середнього розміру).
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 100 г.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Дріжджі (сухі) – 7 г.
  • Олія – 100 мл.
  • Спирт – 2 ст.л.
  • Борошно.
  • Цукрова пудра.

Пісні пампухи на картопляному пюре – приготування

Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки та заливаємо водою, відварюємо до готовності. Воду з картоплі не зливаємо, разом з картоплею розминаємо до стану рідкого пюре. До гарячого пюре додаємо сіль та цукор.

Коли пюре остигне до теплого (35-37 градусів) додаємо дріжджі, спирт та олію. Акуратно підсипаємо борошно, замішуємо тісто (по консистенції таке, як на вареники).

Формуємо пампушки та викладаємо на присипану борошном дощечку. Залишаємо сформовані пампухи на 1 годину у теплому місці. Смажимо пампухи на добре розігрітій олії на середньому вогні.

Готові пампухи викладаємо на паперові рушнички, щоб позбутися зайвого жиру. Коли пампухи охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.

pampushki2.jpg (40.67 Kb)

Пісні пампухи з начинкою

Пісні пампухи з начинкою – інгредієнти
  • Борошно – 350-400 г.
  • Вода тепла – 250 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Варення – будь-яке для начинки.
  • Цукрова пудра.

Пісні пампухи з начинкою – приготування

У теплу воду додаємо дріжджі, залишаємо на кілька хвилин у теплому місці. В глибоку миску просіюємо борошно (300 грам), додаємо сіль цукор і олію. Вливаємо воду з дріжджами та добре вимішуємо.

Поступово додаємо решту борошна, поки тісто не стане м’яким та еластичним. З готового тіста формуємо кулю, кладемо у миску та накриваємо харчовою плівкою. Ставимо тісто у тепле місце на годину. Тісто має збільшитись в об’ємі приблизно в двічі.

Викладаємо тісто на робочу поверхню присипану борошном, трохи приминаємо. З тіста формуємо валик та ділимо його на 16 рівних шматочків. На кожен шматочок викладаємо трішки варення або джему (близько 0,5 ч.л.). Защипуємо краї та формуємо акуратну кульку.

Розігріваємо олію та смажимо пампухи до золотистого кольору на середньому вогні. Викладаємо їх на паперову серветку, щоб зійшов зайвий жир.

Охолоджені пампухи посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!