Ресторанний салат. Неймовірна смакота

Смакота яка досить не дешева в ресторанах, але можна набагато дешевше приготувати вдома.

Необхідні продукти:

  • 500 грамів (вага спеченого очищеною від шкірки) – буряк
  • 200 грамів – Мариновані огірки
  • 100 грамів – Сир
  • 50 грамів (вага нетто) – Цибуля ріпчаста
  • 20 грамів – Кинза свіжа
  • 5 грамів (вага нетто) – Часник

Соус – заправка

  • 150 грамів – Сметана
  • 1 столова ложка – Гірчиця
  • 3 грами – Цукровий пісок
  • ¼ чайної ложки – Чорний мелений перець
  • 1 столова ложка – Соєвий соус
  • 1 столова ложка – Оливкова олія
  • 3 столові ложки – Лимонний сік

Як приготувати салат

Буряк ретельно промити і обтерти.

Загорнути у фольгу, покласти на сковорідку і відправити запікати на нижній рівень духовки, прогрітої до 180 ° С. У мене бульби були середнього розміру, і запікалися вони 1 година 10 хвилин. Для великих часу піде більше. Один нюанс, не потрібно їх перетримувати в духовці, дерев’яна зубочистка повинна проходити не як в розтануле масло, а з деяким зусиллям.

Дати йому повністю охолонути і очистити від шкірки.

Нарізати буряк на кубики, приблизний розмір 0,5 х 0,5 см.

Будь-який середньо солоний сир нарізати на маленькі кубики.

Мізерними кубиками нарізати цибулю.

Мариновані огірки так само порізати дрібними кубиками.

Свіжу кінзу дрібно порізати.

Всі продукти скласти в салатник. Часник натерти на дрібній тертці.

А тепер рецепт соусу-заправки

До сметани будь-якої жирності додати такі продукти – соєвий соус, оливкову олію, готову гірчицю, цукровий пісок, мелений чорний перець, лимонний сік і ретельно перемішати.

Цим соусом заправити салат. Якщо, спробувавши готову страву, порахуєте, що напрошується його трохи підсолити, додайте ще й сіль.

Викласти його на тарілку і прикрасити тим, що є в наявності, я розклала в центрі шматочки маринованих огірочків і оливки. Можна, звичайно, набагато красивіше, чим у мене оформити.

Ось і все, Вам більше не потрібно ходити по ресторанах щоб скоштувати цю смакоту. Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.